Albert Heijn Meerzicht: Uw tevredenheid, ons doel.

Ingang (2)Geachte klanten van Albert Heijn Meerzicht,

Ik ben Leo van der Meer, supermarktmanager van Albert Heijn Meerzicht. Samen met mijn assistent Richard Zimmerman, de teamleiders (Joery Pronk Teamleider verkoopklaar, Roy Delissen Teamleider Verkoopklaar, Jorn Alberts Teamleider verkoopklaar, Gina Groeneveld Teamleidster verkoopafhandeling, Nicol Conte Teamleidster verkoopafhandeling, Hanan Aoulad – Aissa Teamleidster verkoopafhandeling) en onze 150 medewerkers willen wij elke dag het beste voor u. Wij doen dat met heel veel plezier.

 

Al gaat het misschien niet elke dag zoals wij zouden willen, de klant staat bij ons altijd centraal. Als er iets niet is dan zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te helpen en altijd een goed en bevredigend antwoord geven of een alternatief product vinden. Service staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Bentu ergens niet tevreden over? Laat het ons weten en wij gaan het voor u oplossen! Ons motto is ook: er mag geen klant ontevreden onze winkel verlaten. Uw tevredenheid, ons doel.

Onze doelstellingen:

Bord 1 (2)Openingstijden:

Maandag    van 8.00 uur tot 20.00 uur
Dinsdag      van 8.00 uur tot 20.00 uur
Woensdag  van 8.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag        van 8.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag     van 8.00 uur tot 20.00 uur
Zondag       van12.00 uur tot 18.00 uur

 

Wat kunnen wij u bieden:

Wij hebben een geweldige AGF afdeling waar onze groentemannen elke dag zorgen voor een geweldige, kwalitatieve en aantrekkelijke afdeling.

Agf (2)

Agf 1 (2)

Daarnaast hebben wij een ovenheerlijke Brood/Bake-off afdeling waar u elke dag tot 20.00 uur vers brood kunt krijgen.

brood (2)

brood 1 (2)

En bij onze Deli/Kaas afdeling vindt u elke dag vers gesneden vleeswaren.

deli (2)Ook voor vers gebak kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

We hebben wekelijks heel veel verse en houdbare producten in de aanbieding.

Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Kijk dan elke zondag op www.ah.nl voor de aanbiedingen van de komende week. Is een aanbieding vroegtijdig uitverkocht? Dan krijgt u van ons altijd een reclamecheque bij de informatiebalie. Hiermeekunt u de week erna alsnog van de aanbieding profiteren. We hebben ook een ruim assortiment op onze vers en houdbare afdeling. Wij hebben meer dan 18.000 artikelen in ons assortiment.

Door de weeks en in het weekend hebben wij ook verse bloemen. Albert Heijnstaat garant dat de bloemen die wij verkopen minimaal 7 dagen mooi staan.

bloemen (2)

bloemen 1 (2)

Communicatie:

Wij vinden het belangrijk om interactie te hebben met onze klanten op de winkelvloer. We vinden het ook leuk om met onze klanten te mailen. Wij doen daarnaast heel veel op onze facebook pagina. Als u het leuk vindt om ons te volgen kijk dan op www.facebook.com/AHMeerzicht. Uw ideeën, tips of ervaringen in onze winkel kunt u daar met ons delen!

Schoon, heel en veilig:

Wij vinden het heel belangrijk om samen te zorgen voor een leefbare en schone leefomgeving. Daarom zullen wij er alles aan doen om de overlast, als die er mag zijn, te beperken.

buiten (2)

buiten 1 (2)

Wij hebben de volgende afspraak met elkaar gemaakt. Vóór 12.00 uur staat erniets buiten. Na de laatste vrachtwagen staat alles binnen. Wij zorgen er elke dag voor dat het buiten altijd netjes en opgeruimd is. Wij zullen ook regelmatig een rondje om ons pand lopen maar ook om het winkelcentrum en onregelmatigheden melden aan onze wijkagenten.

Wat vindt onze klant hiervan:

Vraag en antwoord (2)Uw mening is het allerbelangrijkste voor ons. Wij kunnen nog zoveel goede dingen doen, maar zonder terugkoppeling kunnen wij niets.
Daarom willen wij zoveel mogelijk klanten vragen om mee te doen met het
klantentevredenheidsonderzoek.

Hiervoor kunt u zich aanmelden op:  http://panel.noties.nl/ah/.

Wij zorgen voor een terugkoppeling van uw opmerkingen via de mail en in onze winkel op ons vraag-en-antwoord-bord.

Wij gaan voor elke meting voor meer dan 100 respondenten. Hopelijk helpt u ons keer op keer hierbij om dit te realiseren want zonder klanten hebben wij geen werk.

Waar gaan wij voor:

Onze doelstelling is: een 8 of hoger te scoren in onze KTO. Als u het klantentevredenheidsonderzoek invult dan vult u cijfers in. Wat houden welke cijfers in?

. Cijfer 2 tot en met 7 is ontevreden
. Cijfer 8 tot en met 9 is tevreden.

Wij vinden het niet relevant om een 1 of een 10 te krijgen. Een 1 is iets wat niet kan  voorkomen in onze ogen maar ook geen 10 want er zijn en blijven altijd verbeterpunten. Dus zien wij graag dat u cijfers geeft tussen de 2 en 9.

Wij zien u graag boodschappen doen bij Albert Heijn Meerzicht.

Leo van der Meer
Supermarktmanager
Albert Heijn Meerzicht
Middelwaard 93
2716 CW Zoetermeer
Telefoon 079-3213340
www.facebook.com/AHMeerzicht

Uw tevredenheid, ons doel.